Over vijgen
Vijgen (Ficus carica) zijn heerlijke vruchten die al ver voor het begin van de jaartelling werden gegeten. Het zijn vruchten die zowel vers als gedroogd gegeten kunnen worden. Bij Let's Get Nuts hebben een heerlijk assortiment van gedroogde vijgen. Ook gedroogd zijn vijgen supergezond. Zo bevatten ze veel kalium en calcium en barsten ze ook nog eens van de vezels. Die vezels zijn goed voor uw darmen en zorgen ook nog eens snel voor een verzadigd gevoel.
De Turkse vijgen zijn de grote vijgen die u waarschijnlijk wel kent. Deze zijn heerlijk in veel verschillende gerechten en ook bij een kaasplankje mogen ze niet ontbreken. Als uw gedroogde vijgen wat hard zijn geworden, kunt u even laten weken. Deze zachtere vijgen kunt u zo eten, of bewerken tot een vijgen puree of jam.
De Spaanse vijgen zijn een stuk kleiner en ideaal om als snack mee te nemen of geven. Deze vijgen worden na de oogst bestrooid met rijstbloem, dit geeft de witte uitstraling van de vijg. Rijstbloem heeft verder geen smaak, dus u proeft alleen de heerlijke zoete en pure baby vijg!
Vijgen zijn heerlijk voor in de yoghurt bij het ontbijt. Hier hebben we de gehakte variant van de vijgen voor. Dit bespaart u 's ochtends de moeite van het klein maken van de vijgen, en het is net zo'n lekkere zoete toevoeging aan de start van uw dag!