Deze gehakte sukade is de gesuikerde schil van deze citrusvrucht is perfect voor het bakken van de lekkerste cake, tulband, kruidkoek of zelf gebakken brood. Lees meer.
Sukade is de vruchten van de sukadeboom (Citrus medica) deze sukadeboom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De boom behoort tot het geslacht citrus uit de wijnruitfamilie. Het proces van de sukade gaat als volgt: Na de oogst van de sukadevruchten worden eerst het vruchtvlees en de pitjes uit de vrucht verwijderd. Vervolgens wordt de schil van de sukadevrucht eerst 4 tot 6 weken in zout water gepekeld. Daarna worden ze in suikersiroop ingekookt, ze zijn nu nagenoeg onbeperkt houdbaar.
Leuk weetje:
Wist jij dat sukade een van de oercitrusvruchten is?
Sukade bevat veel gezonde voedingsstoffen die in de vrucht aanwezig zijn. Vitaminen en mineralen die onder andere in sukade aanwezig zijn, zijn eiwitten, koolhydraten, vezels, kalium, calcium, magnesium, koper en zink. Sukade is daarnaast ook helemaal vetarm!
Pas wel op, naast de gezondheidsvoordelen en gezonde stoffen zit er wel veel suiker in het product.
Sukade kan vooral heel goed gebruikt worden voor het maken van zoete baksels, zoals verschillende soorten gebak, vulling van cake, oliebollen, ontbijtkoek of in brood zoals krentenbrood. Met sukade kan je eindeloos variëren! Probeer dus eens zelf wat te maken met deze heerlijke vrucht!