De rode kleur en zoete geur waar elke zoetekauw blij van wordt. Door de extra grote pinda’s is het extra genieten van deze gesuikerde traktatie. Lees meer.
De pinda; Arachis hypogaea in het latijns en andere benamingen zoals; aardnoot, apennoot of olienoot. Van origine in dit geen noot maar een peulvrucht die 2 of 3 zaden (pinda's) bevat. Deze plant behoort tot de vlinderbloemenfamilie. Deze pinda's worden in september en oktober geoogst en te drogen gelegd. De pinda's kunnen ongebrand en gepeld gegeten worden maar gebrande pinda's vinden mensen vaak toch lekkerder. Niet alleen als zoutje wordt dit gepresenteerd maar wordt ook gebruikt in pindakaas of pindasauzen. De meeste ongepelde pinda's kennen we dan ook van de slinger die opgehangen wordt voor vogels in de winter. We herkennen de suikerpinda's aan hun rode kleur en zoete geur waarvan het water ons al in de mond loopt. Onze pinda’s in een krokant gesuikerd laagje voor de echte zoetekauw. Onze suikerpinda’s zijn extra groot, dus dat betekend nog meer genieten.
De pindaatjes zijn enorm rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten, mineralen en vitamine B3 en B11. Vitamine B3 is onder andere belangrijk voor de energievoorziening in het lichaam.
Een heerlijke aanvulling op noten en pinda melanges voor op tafel of creëer er zelf heerlijke homemade pindakaas van. Ook te gebruiken om mee te bakken of aan andere gerechten toe te voegen.
Altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dagelijks vers verpakt. Bestel gemakkelijk onze sugarpeanuts via www.letsgetnuts.nl
Energie | 2283 / 547 | KJ/kcal |
Vetten: | 32,9 | g/100 g |
Waarvan verzadigd | 4,7 | g/100 g |
Koolhydraten | 45,0 | g/100 g |
Waarvan suikers | 39,9 | g/100 g |
Eiwitten | 15,8 | g/100 g |
Zout | g/100 g |
PINDA, Suiker, Raapzaad olie, Glucose siroop, Kleurstof (E172)