Heerlijk zachte vijgen uit het warme Spanje. Fantastisch bij een kaasje, of om zo (gezond) te snoepen. Slechts gedroogd, verder onbewerkt. Lees meer.
De vijg met een heerlijke zoete en zachte smaak is een vrucht van het bomengeslacht; Ficus en één van de oudst bekende vruchten. Deze vruchten groeien voornamelijk in Frankrijk, Griekenland, Spanje en Turkije. Onze babyvijgen zijn afkomstig uit Spanje en zijn een stuk kleiner dan u gewend bent van bijvoorbeeld de turkse vijgen. Maar, geen zorgen want de smaak is fantastisch. Bij deze mini vijgen zit een laagje tarwemeel overheen. Dit zorgt ervoor dat de mini vijgjes niet tegen elkaar aan gaan plakken en ze zacht van structuur blijven. Het wil nog wel eens gebeuren dat gedroogde vijgen toch na het té lang bewaren hard worden. De remedie; even een dagje laten weken in lauw water, afdeppen en weer ready voor consumptie. Vijgen worden in Nederland vooral rauw, gekonfijt (geconserveerd in suiker) en gedroogd gegeten. Zowel de pit, als de schil, als het vruchtvlees is eetbaar.
Vijgen zitten vol met vitamine A & B die bijdragen aan een gezonde huid en stofwisseling, maar zijn ook belangrijk voor een gezonde darmwerking en goede spijsvertering. Ook zijn calcium (voor sterke botten), magnesium, ijzer en kalium mineralen die je terugvindt in dit product.
Een rijke en heerlijke aanvulling op je (muesli) ontbijt of lunch maar kan ook genuttigd worden als tussendoortje of op een fruitbordje. Omdat je met vijgen de lekkerste gerechten, desserts, smoothies en sauzen kunt maken kun je dit soort fruit eten en bewerken waar en wanneer je maar wilt. Genieten voor jong en oud!
Altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dagelijks vers verpakt. Bestel gemakkelijk onze vijgen via www.letsgetnuts.nl
Energie kJ | 1093 kJ/100 g |
Energie kcal | 259 kcal/100 g |
Vetten | 0,9 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0,1 g/100 g |
Koolhydraten | 54,4 g/100 g |
Waarvan suikers | 47,4 g/100 g |
Eiwitten | 3,3 g/100 g |
Zout | 0,025 g/100 g |
Vijgen, Rijstmeel