Terug naar de oorsprong van smaak en naam, met echte pistache uit Iran. Lees meer.
De pistachenoot, pimpernoot of pistacia vera komt van een boom uit de pruikenboomfamilie. Van nature komt deze boom voor in Azië maar wordt tegenwoordig ook veel gekweekt in Europa vanwege zijn mooie groene zaden die voornamelijk worden verwerkt in ijs en baklava. Deze bomen kunnen wel 10 meter hoog worden en de vruchten, hoe de pistachenoten ook wel genoemd worden, vallen er in de winter met een opengebarsten schil vanaf. Meestal barst de schil al tijdens de groei open. Onze pistachio noten zijn ongepeld, dit houdt in dat de harde opengebarsten schil er nog omheen zit en je deze zelf los moet breken, zijn ze heerlijk geroosterd voor een intense smaak en besprenkeld met zeezout..
Heerlijke nootjes die rijk zijn aan kalium, ijzer, magnesium, vitamine B1, B2, B6, B11, C en E. Kalium zorgt voor een goede geleiding van zenuwprikkels. Ijzer regelt onder andere het zuurstoftransport via ons bloed en magnesium is voor de vorming van spieren en botten.
Natuurlijk lekker als snack of tussendoortje maar kunnen ook een rijke aanvulling zijn in salades, diverse gerechten en bakcreaties zoals baklava. Vergeet deze ook niet op tafel te zetten bij een borrelavond of vul deze aan met andere verse pinda's en noten.
Altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dagelijks vers verpakt. Bestel gemakkelijk onze pistachenoten geroosterd zeezout via www.letsgetnuts.nl
Energie kJ | 2545 kJ/100 g |
Energie kcal | 613 kcal/100 g |
Vetten | 44,7 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 5,5 g/100 g |
Koolhydraten | 27,6 g/100 g |
Waarvan suikers | 7,5 g/100 g |
Eiwitten | 20,0 g/100 g |
Zout | 0,993 g/100 g |
PISTACHE NOTEN, Zout, Emulgator (E414)