Super verse kleine pinda's met het vliesje er nog omheen, doordat het vliesje nog om de pinda heen zit geeft hij een nog intensere smaak. Gebruik deze pinda's ook eens om bijvoorbeeld zelf pindakaas mee te maken. Lees meer.
De pinda; Arachis hypogaea in het latijns en andere benamingen zoals; aardnoot, apennoot of olienoot. Van origine in dit geen noot maar een peulvrucht die 2 of 3 zaden (pinda's) bevat. Deze plant behoort tot de vlinderbloemenfamilie. Deze pinda's worden in september en oktober geoogst en te drogen gelegd. De vliespinda's kunnen ongebrand en gepeld gegeten worden maar gebrande pinda's vinden mensen vaak toch lekkerder. Niet alleen als zoutje wordt dit gepresenteerd maar wordt ook gebruikt in pindakaas of pindasauzen. De meeste ongepelde pinda's kennen we dan ook van de slinger die opgehangen wordt voor vogels in de winter.
De pindaatjes zijn enorm rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten, mineralen en vitamine B3 en B11. Vitamine B3 is onder andere belangrijk voor de energievoorziening in het lichaam.
Een heerlijke aanvulling op noten en pinda melanges voor op tafel of creëer er zelf heerlijke homemade pindakaas van. Ook te gebruiken om mee te bakken of aan andere gerechten toe te voegen.
Altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dagelijks vers verpakt. Bestel gemakkelijk onze vliespinda's via www.letsgetnuts.nl
Energie kJ | 2615 kJ/100 g |
Energie kcal | 631 kcal/100 g |
Vetten | 51,7 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 7,5 g/100 g |
Koolhydraten | 12,9 g/100 g |
Waarvan suikers | 4,8 g/100 g |
Eiwitten | 25,2 g/100 g |
Zout | 0 g/100 g |
PINDA
Alle voedingswaarden zijn gebaseerd op de ongebrande variant. Wilt u de voedingswaarden van de gebrande variant weten? neem gerust contact met ons op!