Knapperig geroosterde pinda (katjang) uit de Indonesische keuken in een pittig (pedis) jasje van soja, sambal en Indische kruiden. Lees meer.
De letterlijke vertaling van katjang pedis is : pittige pinda. Deze nootjes zijn in de jaren '50 door Go-Tan op de markt gebracht vanuit Indonesië onder de naam Katjang Shanghai, deze naam is door de jaren heen aangepast. Het is een typisch indische snack en wordt op diverse manieren gegeten. Katjangnootjes zijn pinda's in een vurig en krokant jasje met een pittige smaak.
Hoewel in pinda's vitamine B3 en vitamine E zitten ze niet direct heel gezond. Dit komt natuurlijk door het krokante jasjes met specerijen! Ongezond zijn ze ook zeker niet maar wel verrassend lekker.
Je kunt ze eten als snack of lekker met andere noten melanges op een borrelmiddag/avond. Toe aan wat meer uitdaging? Voeg deze katjang pedis ook eens toe aan een curry of indische rijsttafel, kip sate of ander rijst gerecht!.
Altijd verzekerd van de beste kwaliteit en dagelijks vers verpakt. Bestel gemakkelijk onze katjang pedis via www.letsgetnuts.nl
Energie kJ | 2381 kJ/100 g |
Energie kcal | 573 kcal/100 g |
Vetten | 41,4 g/100 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 6,0 g/100 g |
Koolhydraten | 26,3 g/100 g |
Waarvan suikers | 5,3 g/100 g |
Eiwitten | 20,7 g/100 g |
Zout | 1,675 g/100 g |
PINDA, TARWEbloem, Aardappelzetmeel, Katjang pedis seasoning (chili, paprika poeder, TARWEbloem, kleurstof (E160c), zout, anti-oxydant (E306), natuurlijk aroma), Zonnebloem olie, Zout, Rijsmiddel (E500), Natuurlijke smaakversterker (TARWE), Knoflook, Suiker