Overheerlijke dadeltaart met een topping van biologische kokosrasp
Wat heb je nodig
-
250 gram roomboter
-
150 gram bruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
-
1 eitje (losgeklopt)
-
1 rol Marie biscuits
-
500 gram Medjoul dadels Medjoul dadels nodig? klik hier om te bestellen
-
100 gram walnoten Walnoten nodig? klik hier om te bestellen
-
100 gram biologische kokosrasp (geen fan van kokos? Gebruik dan amandelschaafsel) kokosrasp nodig? klik hier om te bestellen
Bereidingswijze
-
Breek en brokkel de biscuitjes in kleine stukjes
-
Ontpit en snijd de dadels in reepjes
-
Hak de walnoten in kleine stukjes
-
Smelt de boter in een pan op laag vuur, voeg vervolgens de basterdsuiker (of kokosbloesemsuiker) toe. Voeg de dadels toe en roer dit gedurende 3 minuten zodat de dadels zacht worden.
-
Voeg de walnoten en de gebroken volkoren biscuitjes toe en roer het goed door. Doe dit 1 minuut. Wacht tot het mengsel dik wordt en alles goed aan elkaar plakt.
-
Pak een taart- of cakeblik en schenk het mengsel hierin. Druk het goed aan, zodat alle zijkantjes goed bedekt zijn met het mengsel. Nu zet je de taart voor 2 uur in de koelkast.
-
Gooi voor het serveren wat kokosschaafsel over de bovenkant van de taart. Dit ziet er leuk en smaakt ook nog eens goed!
-
Genieten maar!